Buro Scanbrit: Kan ik een preferentie of essentie opgeven?

Gewijzigd op Tue, 23 May 2023 om 02:11 PM

Aan speciale wensen of voorkeuren (preferenties), die bij boeking kenbaar worden gemaakt, zal indien mogelijk worden voldaan. Of dat lukt is vaak afhankelijk van de leverancier, zoals de hotelier. Aan een preferentie kunnen echter geen rechten worden ontleend.


Voor essenties geldt:

Is een wens zo essentieel dat een reisovereenkomst alleen zal worden gesloten indien vaststaat dat aan deze wens wordt tegemoetgekomen, dan is er sprake van een essentie. Wij regelen vragen alleen essenties aan indien er een medische reden ten grondslag ligt. 


Als je een essentie aanvraagt, is er geen bedenktermijn van toepassing, omdat de reis dan specifiek op de essentie wordt aangevraagd bij de leveranciers. Wanneer je de aanvraag tussentijds annuleert, worden annuleringskosten doorberekend gebaseerd op de staffel onder ‘Annuleren’ in onze Algemene Voorwaarden. Tenzij er op de reis afwijkende annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn.

Voor het plaatsen van een essentie worden € 32 essentiekosten berekend. Deze kosten komen niet voor restitutie in aanmerking wanneer de essentie niet akkoord kan worden gegeven en/of de reis wordt geannuleerd. 


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren