Buro Scanbrit: Waar moet ik aan denken als ik op vakantie ga met de hond?

Gewijzigd op Fri, 29 Sep 2023 om 09:07 AM

Welke regels zijn er geldig als de klant een hond meeneem op vakantie?

Als je klant een hond mee wil nemen op vakantie, is er altijd van alles te regelen. Het uitzoeken van verplichte inentingen, chippen en vervoer; het zijn allemaal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je de vakantie boekt en de klant ter plaatse niet voor verrassingen komt te staan.


Zijn er extra kosten verbonden als de klant een hond meeneemt?

Ja, er zijn vaak kosten aan verbonden als de klant een hond meeneemt op vakantie. Denk aan een speciale hondenhut of kennel aan boord van de ferry of een verplichte eindschoonmaak in je vakantiewoning. De kosten zijn verschillend per ferrymaatschappij en accommodatie. 

De kosten voor de ferrymaatschappijen vind je terug in de voorwaarden in de tab Vervoer bij je gekozen rondreis of accommodatie. 

De kosten voor de accommodaties genoemd op de website in de tab Inbegrepen onder Overige info. Deze kosten betaal je veelal ter plaatse in lokale valuta. Staat er geen hondenlogo bij de accommodatie, is het helaas niet toegestaan om een hond mee te nemen. 

Mocht je een rondreis hebben uitgekozen, moet je de kosten bij elke accommodatie los op de website bekijken. Er moet uiteraard wel een hondenlogo bij de rondreis staan, anders zijn honden niet bij alle accommodaties van de rondreis toegestaan.


Hoe kan ik zien of een reis of accommodatie geschikt is om een hond mee te nemen?

Als een hond is toegestaan bij een rondreis of accommodatie staat er een hondenlogo bij de reis. Staat deze er niet bij, dan is het helaas niet toegestaan om een hond mee te nemen. Bij sommige accommodaties is de hond alleen toegestaan in bepaalde types. In dat geval zullen we contact met je opnemen als het gevraagde type niet geschikt is. Bij veel accommodaties zullen we wel eerst toestemming moeten vragen of er een kamer of vakantiewoning beschikbaar is, want niet alle kamers of vakantiewoningen zijn geschikt om een hond mee te nemen. Dit duurt ca. 3 werkdagen.


Hoe geef ik aan dat de klant een hond meeneemt op reis? 

In het boekingsformulier kan je bij Reizigersinformatie aangeven dat de klant een hond meeneemt. Neemt de klant meerdere honden mee kan je dit bij Wensen en aanpassingen aangeven.


Met de hond naar Scandinavië?

Het is toegestaan om met de hond te reizen naar Scandinavië. Maar het is natuurlijk belangrijk om te weten welke regels binnen Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland geldig zijn en wat je eventueel nog moet meenemen. 


Met de hond naar Groot-Brittannië?

Het is toegestaan om met de hond te reizen naar Groot-Brittannië. Maar het is natuurlijk belangrijk om te weten welke regels binnen EngelandSchotland en Wales geldig zijn en wat je eventueel nog moet meenemen.


Met de hond naar de Kanaaleilanden?

Het is toegestaan om met de hond te reizen naar de Kanaaleilanden. Maar het is natuurlijk belangrijk om te weten welke regels op Jersey en Guernsey geldig zijn en wat je eventueel nog moet meenemen.


Met de hond naar Ierland?

Het is toegestaan om met de hond te reizen naar Ierland. Maar het is natuurlijk belangrijk om te weten welke regels binnen Ierland en Noord-Ierland geldig zijn en wat je eventueel nog moet meenemen.


Waar verblijft mijn hond aan boord van de ferry als ik mijn hond meeneem?

Bij de meeste nachtovertochten zijn er speciale hondenhutten waar de klant met de hond kan overnachten in de hut. De hond kan uitgelaten wprdem bij de speciale uitlaatplaats aan boord. Bij de kortere afvaarten mag de hond in de voertuig blijven of zal er een kennel geboekt moeten worden. Let op dat je tijdig boekt, er is maar beperkte beschikbaarheid voor hondenhutten en kennels. Hieronder vind je een overzicht per ferrymaatschappij:

Stena Line - Color Line - Fjord Line - Scandlines - Finnlines - Tallink Silja Line - DFDS - Condor Ferries - Eurotunnel


Bekijk alle informatie over Reizen met de hond.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren